Health and Beauty Blog Sindrom nemirnih nogu ili Elvis Presley Sindrom

Sindrom nemirnih nogu ili Elvis Presley Sindrom

Datum objave: 24.07.2018 / 24. srpanj 2018.
Kategorija: Blog
Komentari: 0

Patite li i vi od sindroma nemirnih nogu?

Osjećate senzacije u nogama i nezaustavljivu potrebu za micanjem nogu. Same senzacije je često i teško opisati.  Pomalo od svega a nije ništa od toga; trnci, peckanje, nemir, zatezanje, bockanje pa čak i bol. 

Ukratko, svi koji pate od ovog sindroma, pate i od nesanice koja je uzrokovana istim sindromom jer se ove senzacije uglavnom javljaju tijekom noći. Patite li i vi od sindroma nemirnih nogu? Ovaj neurološki poremećaj, liječi se medikamentima i za ovakvu vrstu terapije potrebno je obratiti se liječniku.

Međutim, postoje različite i terapije i tretmani koji mogu bitno smanjiti ili eliminirati simptome i omogućiti vam da se naspavate. 

  1. Prije svega izbjegavajte uzročnike koji mogu pogoršati simptome; alkohol, cigarete i kofein.
  2. Pobrinite se da nemate nedostatak vitamina i minerala i elektrolita u organizmu, pogotovo tokom ljetnih mjeseci kada se više znojimo. Ukoliko imate deficit, nadomjestite ga.
  3. Toplo - hladne kupke; prakticirajte kada god ste u mogućnosti. Ukoliko ne radite kupke, tuširajte noge naimjenično toplo-hladnom vodom.
  4. Hladni oblozi na području gdje osjećamo senzacije, pokazali su se uvelike od pomoći.
  5. Masaža  prije odlaska u krevet 
  6. Elektrostimulacija
  7. IVT  terapija uređajem vacusport,  vacumed ili vacustyler - za dugotrajne rezultate preporuka je napraviti 10 tretmana uzastopno, a idealno je svaki dan. Nakon ove terapije veliki broj pacijenata osjetio je bitno poboljšanje ili eliminaciju simptoma na duži period. Najčešće se simptomi pojavljuju nakon 3-4 godine ponovno.                                                                                             

Što je IVT VACUMED - POGLEDAJTE OVDJE 

Pišite nam svoja iskustva.

Zdravi i lijepi nam bili!

Komentari

* obvezna polja