Povećanje grudi

Datum objave: 11.01.2017 / 11. siječanj 2017.
Kategorija: Estetska kirurgija
Komentari: 0

Samopouzdanje koje dobiju žene nakon ove operacije, neprocjenjivo je. No, prije ovako važne odluke, važno je znati sve o samoj operaciji.

Ne ustručavajte se pitati svog liječnika sve što vas zanima u vezi ove operacije.

Dr Zgrebec iz Poliklinike Zgrebec u Varaždinu ima dugogodišnje kirurško iskustvo pogotovo kad je riječ o dojkama; od dijagnostike do rekonstrukcije. Donosimo vam iz prve ruke što je bitno znati prije same operacije.

 

1. Odabir liječnika - Ovo je izuzetno važan korak, zato ga i stavljamo na prvo mjesto. Ako nemate povjerenje u liječnika, potražite drugog. Nemojte dozvoliti da cijena bude razlog odabiru liječnika. Često ono što je jeftino na koncu ispadne najskuplje. Provjerite koje implantate koristi liječnik kojeg ste odabrali i jednako važno; razgovarajte s njim.

Nažalost često se susrećemo sa pacijenticama koje su napravile operaciju negdje drugdje pa žele popravak. A to znači i nova operacija. To nitko ne voli, a da ne govorimo koliko je nezahvalno raditi popravak. Zato se trudimo, postići uzajamni dogovor i pustiti da se slegne u glavi pacijentice želja za operacijom, ideja o njenom novom izgledu i samoj veličini i obliku. Nikad nije dobro da se forsira vrijeme operacije od strane liječnika.

2. Veličina, oblik i profil vaših novih dojki

Veličina??? Kako odabrati odgovarajuću veličinu? Na ovo pitanje uvijek potražite odgovor zajedno sa liječnikom. Postoje implantati za sve figure, a koji je najbolji za vas odabire se prema obliku vašeg tijela. Često klijentice dolaze sa željom za većim brojem od onog koji im stvarno odgovora po njihovoj konstituciji. Bitno je znati da će to ubuduće biti sastavni dio vašeg tijela i ne možete ga skinuti i odložiti kada vam smeta. Zato poslušajte savjet liječnika.

Zna se desiti i da odbijemo operaciju upravo onda kada smatramo da željena veličina ne odgovara zdravstveno a niti estetski.

Oblik imate mogućnost odabira: anatomski i okrugli.

Profil implantata zapravo je visina dojki kada gledamo iz profila. Viši profil će učiniti značajniju siluetu od nižeg profila. Na izboru su vam: niži profil, umjereni, umjereni plus profil, visoki i ultra visoki profil.

3.Cijena operacije i garancija

Cijena ove operacije se kod nas kreće od 20.000 - 26.0000 kn, ovisno o cijeni implatata koji koristimo. U poliklinici Zgrebec koristimo implatate tvrtke Mentor, Natrelle Allergan, i PollyTech. Plaćanja putem kartica na rate su moguća ali to uvećava cijenu za 5%.

4.Mjesto reza - ožiljak

Također tema o kojoj treba razgovarati sa liječnikom. Postoje četiri mogućnosti a najčešće se koristi rez oko bradavice (periareolarno), ili i brazdi ispod same dojke (inframamarno). Vaš kirurg će vam pomoći izabrati mjesto reza koje najbolje odgovara veličini i obliku odabrane dojke s ciljem da imate minimalan ožiljak. Saznajte pojedinosti o svakom rezu i razgovarajte sa svojim kirurgom o prednostima i nedostacima svakog od njih.

Oko bradavice - Ovaj rez (i ožiljak) je najskriveniji, a mana mu je da veći implantat ne može ući kroz tako mali rez.

Ispod same dojke -To je trenutno najčešće korišten rez a čini se na donjoj polovici dojke. Ovaj rez je općenito manje skriven ali je kroz ovaj rez možemo staviti bilo koju veličinu implatata.

5.Priprema za operaciju

Priprema za vašu operaciju povećanja dojke je uzbudljiv, ali i stresan period. Planiranje unaprijed prije postupka može vam pomoći da sve prođe glatko i bitno vam olakšati razdoblje oporavka. Informacije u nastavku ne zamjenjuju savjete vašeg kirurga, ali vam mogu biti korisne kao podsjetnik o tome što možete očekivati ​​i kako se što bolje pripremiti.

6.Osobna priprema

Korak 1: Provjerite mogućnosti u obitelji i s prijateljima da vas netko odveze do i od klinike nakon postupka, kao i član obitelji, prijatelj ili rođak da ostane s vama u prvih 24 sata nakon otpusta iz klinike.

Korak 2: Minimiziranje svoje odgovornosti na poslu i kod kuće, tako da možete imati nekoliko opuštajućih dana za oporavak.

Korak 3: Provjerite jesu li svi lijekovi na recept na prikladnom mjestu. Pitajte svog liječnika kada možete nastaviti vožnju automobila, seksualne aktivnosti i vježbanje.

Korak 4: popis stvari koje će trebati donijeti sa sobom na dan operacije je kratak. Trebate imati identifikaciju i malu torbu za nošenje lijekove i osobnu higijenu.

7.Važni savjeti

Ako pušite, bitno je da se smanjiti ili prestati pušiti prije postupka i neko vrijeme poslije toga. Svakako o tome razgovarati otvoreno sa svojim liječnikom.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna za sve lijekove, dodataka prehrani i biljaka koje trenutno uzimate. Na primjer, neki lijekovi, kao što su aspirin ili ibuprofen može uzrokovati probleme krvarenja tijekom i nakon postupka. Pažljivo slijedite upute liječnika i nemojte uzimati ove lijekove za nekoliko tjedana prije vašeg postupka.

Jedite zdravu hranu i izbjegavajte alkohol nekoliko dana prije same operacije.

Vježba je općenito dobra za vaše zdravlje; ali ipak, morate se suzdržati od izuzetno napornih vježbi dan prije svog postupka povećanja grudi.

Nemojte jesti ili piti ništa, uključujući i vodu, 8 sati prije operacije.

Noć prije postupka, tuširajte se sapunom. Nakon tuširanja ne nanositi nikakve šminke, ulja, kreme, losione - uključujući i dezodorans.

Uklonite lak za nokte iz barem jednog nokta i noktiju na stopalima kako bi se anestezija osoba prati cirkulaciju krvi za vrijeme postupka.

U dogovoru s liječnikom propisani lijek, progutati s minimalnom količinom vode.

Kad krenete na operaciju, nosite udobnu odjeću koja se otvara u prednjem(najbolje trenirka na zip) i udobnim ravnim cipelama - tenisice, isto to i nakon operacije na previjanja kada dolazite.

8.Operacija traje od jedan i pol do tri sata. Radi se u potpunoj anesteziji (lokalna je moguća ali se ne preporučuje) Kada je anestezija počela djelovati, vaš plastični kirurg će napraviti tzv"džep" - prostor ispod žlijedanog tkiva ili ispod mišića i tamo smjestiti imlantat optimalno i simetrično. Nakon usporedbe obje dojke zatvaraju se rezovi produžnim šavom. Konci se vade 10-14 dana.

9. Oporavak nakon operacije

Prvih nekoliko dana vjerojatno ćete se osjećati umor i laganu bol nakon operacije povećanja grudi. To je normalno kao i osjećaj stezanja u području dojke, koža i žlijezdano tkivo se prilagođavaju novu veličinu grudi. Također može se pojaviti i smanjen osjećaj u grudima i bradavicama. Vašeg plastičnog kirurga možete tražiti za preporuku masaže grudi ili druge vježbe za ubrzanje oporavka i ublažavanje nelagode.

Vaš liječnik može zatražiti da nosite kirurški grudnjak, za podršku i pozicioniranje grudi. Većina pacijenata su u mogućnosti vratiti se na posao u roku od nekoliko dana nakon postupka, ali je bitno koji posao radite. Ukoliko se radi o težim fizičkim poslovima ili dugotrajnom stajanju na nogama, ne preporuča se prije vađenja konaca povratak na posao.

Sljedećih nekoliko tjedana izbjegavajte bilo kakve naporne aktivnosti koje bi mogle povećati vaš puls i krvni tlak, ili koji zahtijevaju napor.

Vaše grudi mogu biti natečene i osjetljivije na fizički kontakt mjesec dana ili dulje nakon operacije.

Vaš kirurg će biti u mogućnosti vam dati više specifičnih detalja o procesu oporavka.

Važna napomena: Ako imate povišenu temperaturu, ili primjetno oticanje i / ili crvenilo odmah se obratite kirurgu.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.Ako ste još u dilemi i samo želite isprobati uživo kako bi izgledali sa novim grudima, dogovorite termin za konzultacije: 042303434, ili na info@poliklinika-zgrebec.hr

        WWW.POLIKLINIKA-ZGREBEC.HR

Komentari

* obvezna polja