Aqualyx

AQUALYX - UKLANJANJE MASNIH JASTUČIĆA CILJANO, BEZ NOŽA

Predstavljamo vam Aqualyx Intralipoterapiju, nekirurški tretman razgrađivanja masnog tkiva u zonama na kojima nije pomoglo niti jedno drugo riješenje. Ovo je tretman namijenjen onima koji se bore sa tzv. šlaufićima...

 

AQUALYX INTRALIPOTERAPIJA – je novi teretman koji predstavlja pravo rješenje za one najtvrdokornije masne nalage koje odolijevaju svim drugim pokušajima da ih se smanji:  strogim dijetama, intenzivnom vježbanju, i ostalim tretmanima.

Najkraće rečeno to je najnovija tehnologija za korekciju lokaliziranih masnih naslaga korištenjem nekirurške metode. Uspješno dovodi do značajne redukcije lokaliziranog masnog tkiva na tretiranim zonama i kod žena i kod muškaraca.

Prednost ove metode je u vrlo malom broju uboda (1-2) i praktično je bezbolna.

Primenjuje se upotrebom specijalnih igala i posebne tehnike ubrizgavanja.

Ona je dakle blaža i sigurnija procedura koja rezultira sa manje trauma, sa manje rizika, organizmu nanosi manje štete i nema potrebe za bolovanjem.

KAKO IZGLEDA TRETMAN?

Nakon obaveznih konzultacija s liječnikom, on vam označi područje koje će tretirati. Zatim se ubrizga u regiji Aqualyx posebnom iglom, te nakon tretmana možete natrag u svoje svakodnevne aktivnosti. Slijedeći tretman je za 3 tjedna (21 dan). Nakon tretmana ne preporučuju se fizičke aktivnosti.

Treba naglasiti da ovo nije metoda za mršavljenje jer ona generalno ne dovodi do gubitka tjelesne težine već je usmjerena prvenstveno na otklanjanje onih masnih naslaga koje odolijevaju svim pokušajima njihovog otklanjanja.

 Ovom metodom se ne uklanja  velika masa tjelesne masnoće, već djeluje lokalno, isključivo u okviru zona na koje se primjeni unošenjem injekcijom.

KOJE ZONE MOŽEMO TRETIRATI ?
Gotovo sve i kod žena i muškaraca

 • Posebno je djelotvorna u tretiranju lokalnih adipocitoza uzrokovanih hormonalnim disbalansom u srednjim djelovima tijela: bokovi, unutarnji dijelovi natkoljenica i koljena, vanjski dijelovi natkoljenica (tzv. jahaće hlače), podbradak kao i brade i oblikovanje zone donje vilice.
 • U  jednom dolasku može se tretirati više regija.
 • Potrebno je od 1-6 tretmana, ovisno o problemu, regiji, godinama starosti klijenta…
 • Prosjek je 3 tretmana
 • Zbog same prirode bioloških procesa koji se na sasvim prirodan način u organizmu odvijaju poslije aplikacije preparata, rezultati postaju postepeno vidljivi.
 • Za optimalne rezultate preporučuje se ponavljanje tretmana  3 do 6 puta.  Rezultati su dugotrajni.
 • Tretman se ponavlja  na istim regijama nakon 3 tjedna. Na drugoj regiji se mogu obaviti već  5 -7 dana nakon prvog tretmana. Ovi intervali mogu se biti prilagoditi od strane liječnika individualno.
 • Intralipoterapija se može kombinirati s drugim estetskim postupcima i tretmanima, ali samo sa onima koji su kompatibilne.

NUSPOJAVE:

Minimalna nelagoda koje se može očitovati u eventualnim blagim trncima i/ili osjećaju topline.

Poslije tretmana tretirana zona može biti osjetljiva, malo naotečena i/ili blago crvena ili plava, što sve prolazi prolaze bez ikakve dodatne intervencije u roku od svega nekoliko dana

 

TVORAC FORMULE JE PROFESOR PASKVALE

Aqualyx je jedinstven preparat koji je sposoban selektivno i postepeno reducirati volumen masnog tkiva nagomilanog u vidu lokaliziranih masnih naslaga, a da pri tome ne dolazi do bilo kakvog oštećenja površinskih slojeva kože ili mišićnog tkiva.

Zasniva se na tehnici ubrizgavanja injekcijama Aqualyx-a, specijalno dizajnirane lipolitičke supstance koju je razvio professor Paskvale Motoleze sa Fakulteta  Ferara, inače podpredsjednik talijanskog društva za estetsku medicinu i kirurgiju. Preparat se ubrizgava specijalno dizajniranim iglama Lipoinject sukladno striktno definiranom protokolu.

Sam preparat je uveden na tržište 2009. godine, nakon 7 godina istraživanja biološke kompatibilnosti i njegove kliničke učinkovitosti (od 2002.-2009.god.).

GLAVNI SASTOJAK   

Glavni aktivni sastojak u Aqualyx-u je deoksikolna kiselina, žučna kiselina.

Spojevi steroidne strukture koji se nalaze u žuči. To su hidroksilni derivati matične kolanske kiseline. Stvaraju se u jetri iz kolesterola i imaju važnu ulogu pri probavi (emulgiranju) masti. Kod čovjeka je najzastupljenija kolna kiselina, zatim deoksikolna i litokolna kiselina.

KAKO DJELUJE AQUALYX?

Masne stanice  postanu nestabilne, postepeno otpuštaju masne kiseline a zatim ih organizam, prirodnim metaboličkim i fiziološkim procesima, dijelom konvertira u energiju a ostatke metabolizma, uz aktiviranje venskog i limfnog sistema, izbacuju se putem urina. Preparat se unosi direktno u slojeve masnog tkiva, a obično se koristi jedan a za veće zone dva uboda.

ZA KOGA NIJE OVAJ TRETMAN? KONTRAINDIKACIJE:

 • Akutno oboljenje bubrega ili jetre
 • Dijabetes
 • Bolesti krvi
 • Bolesti štitnjače
 • Trudnoća i dojenje
 • Trudnoća i dojenje
 • Autoimune bolesti

CIJENA TRETMANA  (ovisno o regiji, količini preparata )

               1000 kn – S (1 ampula)

               1500 kn – M (2 ampule)

               2000 kn  – L (3 ampule)  

Svakako je najbolje prije svega dogovoriti konzultacije s liječnikom koji vam je najbliži i detaljne informacije dobijete upravo od njega/nje.

 

Liječnici koji rade aplikaciju Aqualyx-a:

ZAGREB

Estetski kirurški centar Glumičić Medical Group- Dr. Siniša Glumičić
www.glumicic.com

Poliklinika Dermangio – Dr. Maja Ceković - www.dermangio.hr

Poliklinika Nola – Dr.Ivana Nola - www.poliklinika-nola.hr

Poliklinika Poliderma – Dr. Dinko Kaliterna - www.poliderma.hr

Ordinacija Estetico – Dr. Boris Džundžev -  www.estetico.us

Poliklinika Dermavenus –Dr. Natalija Pavlović 
 www.dermavenus.hr

ZADAR :
Dermatološka ordinacija Dr. Gordana Bubičić Bajek
www.dermatolog-bubicic.hr

VARAŽDIN:
Poliklinika Zgrebec – Dr. Zdravko Zgrebec 
 www.poliklinika-zgrebec.hr

SPLIT:
Dermatološka ordinacija Dr. Tedi Kosović
www.derma-kosovic.com

OPATIJA:
Estetika Lisko – Dr. Dalibor Lisko
www.estetika-lisko.com

OSIJEK:

Poliklinika Šoš – Dr. Dario Lizatović
www.poliklinika-osijek.com

RIJEKA:

Dermatološka ordinacija Dr. Irena Stanić Zgombić
www.dermatologija-stanic.hr

DARUVAR:

Poliklinika Maletić – Dr. Ana Maletić
www.poliklinika-maletic.hr

 

 

SLIKE PRIJE I POSLIJE - RECENZIJE LIJEČNIKA I PACIJENATA 

Poslije 3 tretmana

Poslije 5 tretmana

Poslije 4 tretmana

Poslije 3 tretmana

Poslije 3 tretmana

Dr. Dalibor Lisko, Estetika Lisko, Opatija : 
''Kao lijecnik dentalne medicine specjaliziran u podrucju neinvazivne estetike lica i vrata Aqualyx u svojoj kliničkoj praksi koristim dvije godine. Primarno sam koncentriran na upotrebu u području lica i vrata. Upotrebom Aqualyxa sjajno se rješava problem podbratka bez invazivnih metoda. Potrebno je tek dvije do tri aplikacije u razmaku od mjesec dana sto rezultira ne samo gubitkom masnoće nego i podizanjem dna usne supljine zbog gubitka masti koja dno poteze prema dolje. Takodjer ga uspjesno primjenjujem u oblikovanju ruba donje čeljusti kao i u smanjivanju viska neestetski rasporedjenog masnog tkiva na podrucju obraza.''