Jeste li znali da 20 min konstantnog stresa dovodi organizam u kiselo stanje? A najčešći uzok ćelavosti i problema sa erekcijom je upravo kiselost oragnizma.

Ravnoteža kiselina i lužina štiti nas od mnogih bolesti. Većina ljudi ima previše kiselina, a da toga nije niti svjesna.

SIMPTOMI KISELOSTI ORGANIZMA :

  • kronični umor, pospanost, glavobolja
  • brz zamor, kratak dah, srčana aritmija, povišen puls
  • česti proljevi, opstimacije
  • problemi sa zubima, bolovi u mišićima, bolovi kralježnice

BOLESTI KOJE MOŽE UZROKOVATI KISELOST:

1.Probavni trakt: kronični i akutni gastritis, poremećaj crijevne flore, opstipacija, poremećaji probave, osjećaj “prejedenosti”, osjećaj nadutosti, problemi sa žuči.

2.Mišići i zglobovi: giht (mokraćna kiselina), bolni mišići (mliječna kiselina), oštećenja intervertebralnih diskusa, kronični i akutni bolovi u leđima, osteoporoza, cervikalni sindrom, artritis, reumatizam zglobova i mekog tkiva.

3. Oboljenja kože-kostiju-noktiju: gubitak kose, bolesti noktiju, karijes, paradentoza, suha koža, neurodermitis, gljivične bolesti, akne u mladih i odraslih, “prljava” koža, celulit.

4. Metabolizam: prekomjerna težina, veliki s napadima gladi, česta želja za slatkim, dijabetes, kamenci bubrega, povećana mokraćna kiselina.

5. Krvožilni sustav: hipertenzija, moždani udar, prijevremena ateroskleroza, bolesti koronarnih žila, poremećaj u cirkulaciji ruku i nogu, vrtoglavica, migrene i srčani udar

6. Cijeli organizam: slabost imunog sistema, kronična bol, depresija, loše osjećanje, nervoza i simptomi stresa, pretreniranost među sportašima, prijevremeni umor.

ŠTO UTJEČE NA POVEĆANJE KISELOSTI ORGANIZMA?

    Suvremen način života.

  • Stres
  • Visoko proteinska prehrana – (puno manje jedemo biljnu hranu)
  • Hrana puna konzervana, aditiva i bojila
  • Nedostatak fizičke aktivnosti i kretanja
  • Nedostatak kisika
  • Pušenje
  • Alkohol
  • Šećeri
  • Lijekovi
  • Pretilost
  • Dehidracija organizma

Poremećena ravnoteža kiselina i lužina je čest uzrok upale želučane sluznice, što dovodi do probavnih tegoba. Istraživanja govore da bismo za protutežu određenoj količini mesa trebali uzimati sedmerostruku količinu povrća, što je, realno nemoguće.

Za neutralizaciju viška kiselina, organizmu su potrebni minerali, između ostalog natrij i kalij, s tim da posebnu ulogu ima kalcij.

KAKO ORGANIZAM REAGIRA NA POVIŠENU KISELOST?

Naše tijelo se bori protiv kiselosti na način da izvlači kalcij iz kostiju, zuba i to je najčešće uzrok slabljenja kosti i zuba.

KAKO TRETIRATI KISELOST ORGANIZMA?

Prehrana je jedan od osnovnih koraka, hidratacija a zatim i  fizička aktivnost. Preporuča se i uzimanje sode bikarbone. Za neutralizaciju viška kiselina, organizmu su potrebni minerali, između ostalog natrij i kalij, s tim da posebnu ulogu ima kalcij. Preopterećenost kiselinama organizam neutralizira mineralima, a to su kalcij, magnezij, kalij, željezo, cink i drugi. Pritom važnu ulogu ima kalcij pohranjen u zubima i kostima, jer predstavlja najveću zalihu minerala. Za probleme zuba i pojavu karijesa česti su «krivci» višak kiselina i nedostatak lužina.

PREHRANA : izbacite iz jelovnika hranu koja kiseli, a dajte prednost konoj koja lakalizira

HIDRATACIJA : pijte dovoljno vode, posebna preporuka je barem jedno vrijeme ionizirana voda

MINERALI: uzimajte nadopunu onih minerala koji vam nedostaju (natrij, kalij, kalcij, željezo, cink, magnezij)

SODA BIKARBONA : bez aluminija

LIMUN : svaki dan ocijedite i popijte jedan limun

FIZIČKA AKTIVNOST: barem hodajte ako niste u mogućnosti baviti se nekom tjelovježbom

DERMIOCARE – tretman za odkiseljavanje organizma

PRESTANITE KONZUMIRATI ALKOHOL I CIGARETE

Dermiocare

KISIK U SLUŽBI ZDRAVLJA

Uspostava ravnoteže putem iona

Dermionology je inovativna vrsta tretmana bazirana na principima kvantne fizike. Koristeći izbacivanje iona, negativni ioni kisika iz zraka prenose se na kožu u izuzetno koncentriranoj količini.

Na kožu se nanosi Elektrolyt gel koji balansira pH kože, učvrščuje i potpomaže tretman. Tijelo se uranja u specijalne vrećaste membrane bez elektriciteta, a nakon što se vreća napuni negativnom ionima, dolazi do transdermalne penetracije u organizam, te se neutralizira štetan višak kiseline u organizmu. Tretman traje 30 min, ugodan je i opuštajući. Nakon tretmana vreća u kojoj je ležao klijent ukoliko ima kiseo organizam smrdi po trulim jajima, orošena je a kod vrlo teških acidoza (posebno nakon teške terapije npr. metadon, kemoterapija…) bude i po pola litre vode u vreći.

Dobrobit za klijenta je, ne samo prevencija acidoze (poremećaj ravnoteže između kiselog I lužnatog statusa u organizmu u smijeru kiselog statusa) i njenih posljedica, kao što su artritis ili osteoporoza, već i čvršće vezivno tkivo i manje celulita.

U slučajevima metaboličkog sindroma ili visokog indeksa tjelesne mase, Dermio Body-Concept vodi do brzog smanjenja težine i obujma.

Ovakav tretman nude ih specijalizirane klinike, centri zdravlja ili naturopatski centri kao i brojni kozmetički instituti i wellness spa centri. Tretmani su pogodni za svakoga, ovisno o konstituciji pojedinca. Nuspojava može biti osjećaj snažne žeđi.

High Care Centri koji nude DERMIOCARE:

 HIGH CARE CENTAR SALUS – Varaždin

 SPA SALON ALEDA  –  Čakovec

 HIGH CARE CENTAR ZEUS – Osijek

 HIGH CARE CENTAR – POLIKLINIKA MEDIKOL – Mandlova, Zagreb

NAMIRNICE KOJE KISELE ORGANIZAM: – IZBJEGAVATI

NAPITCI: Crni čaj, zeleni čaj, kava (sve vrste u svim oblicima), alkohol, hladni napitci, gazirani sokovi, voćni sokovi (osim ako ih cijedite).
MESO: Sve vrste mesa posebno crveno meso, plodovi mora.
PRIPREMA HRANE: podgrijavana hrana i hrana kuhana u aluminijskom posuđu, pržena, pohana, frigana, konzervirana i fast food hrana.
ŽITARICE: pšenica, cjelovite pšenične prerađevine, rafinirane žitne pahuljice, bijelo brašno i proizvodi od bijelog brašna, tjestenina, kruh i svi pekarski proizvodi
SLATKO: keksi, kolači, čokolade, sladoled džemovi, želei, prerađen javorov sirup, i sl.
ZAČINI: ljuti začini, umjetna sladila, rafinirana jodirana kuhinjska sol, šećer, ocat,margarin, zaslađeni jogurt, i sl.
POVRĆE: rajčica, luk, češnjak, paprika, patliđan, slanutak, grah, soja, sojine prerađevine, bijela riža, 
MlIJEČNI PROIZVODI: tvrdi i pljesnivi sirevi.
Generalno sve prerađevine životinjskog i biljnog podrijeka (sve što se brzo ne kvari). 

NAMIRNICE KOJE ALKALIZIRAJU ORGANIZAM – ODKISELJAVAJU: 

 celer, datulje, smokve, biljni čajevi, agar-agar, dinja, lubenica, kajenska paprika, limun, limeta, mango, korijen kuzua, papaja, peršin, alge, grožđe bez koštica, potočarka, mahunarke ( svježe, zelene ), cikla, brokula, kupus, banane ( zrele ), bademi, jabuke, marelice, šparoge, mlado zeleno povrće, avokado, svježe smokve, rogač, voćni sokovi, ribiz, grožđice, cvjetača, blitva, daikon, datulje, kiwi, nektarine, breskve, svježi đumbir, grejp, kelj, grožđe, zeleni čaj, ljekovito bilje ( zeleno lišće ), zelena salata, kruške, svježi grašak, ananas, krumpiri s korom, bundeva, rotkve, maline, shiitake gljive, jagode, tikve, slatki krumpir, svježi kukuruz šećerac, bijela repa, ocat( jabučni ), sokovi od povrća 
masline, maslinovo ulje, artičoke, rižin slad, proso, miso, heljda, trešnje, mandarine, kesteni ( suhi, pečeni ), kokos ( svjež ), krastavci, prokulica, esenski kruh, kozje mlijeko, med ( sirov ), gljive, rotkve, morska sol, naranče, ukiseljeno povrće ( domaće s jabučnim octom), sezamove sjemenke, začini, proklijale žitarice, tamari, tempeh, rižin ocat, smeđa riža 

Prestanimo biti kiseli!

Nema proizvoda u košarici!
0