Naša koža postaje veoma suha zimi, ukoliko se ne odnosimo prema njoj kako bi trebali.

Zimi ju je najčešće potrebno kontrolirati s više hidratantnih sastojaka kao što su glicerin, dimetikon i aminokiseline. S druge strane, neke stvari treba izbjegavati u zimskom razdoblju. Sredstva koja mogu potaknuti isušivanje kože su topla voda, deterdženti, trenje od odjeće, zagađenje, određene kemikalije i klimatizacija.

Što se može učiniti?

1. Ograničite duljinu i temperaturu vašeg tuširanja i kupanja

Iako je ugodna, posebno zimi, topla voda može oduzeti vašoj koži prijeko potrebnu vlažnost. Pokušajte svojoj koži ograničiti izlaganje toploj vodi na ne dulje od 10-15 minuta.

2. Koristite ulja za kupku

Dr. Audrey Kunin, dermatolog, preporuča korištenje Tar kupke. Tar pomaže ublažiti svrbež i ljuštenje kože, a ulje u sastavu pomaže hidratizirati suhu kožu i sprječava pucanje kože.

3. Uskladiti pravilan losion i kremu za tijelo

Nakon što se osušite ručnikom, odmah nanesite preparate za hidrataciju kako bi očuvali vlžnost kože.

Tijekom sušnih razdoblja za kožu, koristite preparate sa glicerinom ili dimetikonom kako bi kožu hidratizirali i ojačali njenu barijeru. Zatim, kada se koža smiri, prebacite se na kremu za piling kako bi omekšali kožu, to može biti hidratantna krema s mliječnim kiselinama, glikolnim kiselinama, nikotinamidom ili aminokiselinama.

Naša preporuka je AminoGenesis Cocoon, koji sadrži 17 aminokiselina.

4. Prilagodite sebi vašu okolinu

Ovlaživači zraka mogu u zimskim, hladnim razdobljima održavati ili dodati vlage koliko je potrebno.

5. Ljuštenje

Suha koža je znak da nije pravilno tretirana. Ako koristite hidratantnu kremu bez pilinga, ona ne može doći do svih stanica kože. Umjesto toga, ostaje na vrhu nakupljenih mrtvih stanica kože, s prljavštinom. Koža se u tom slučaju samo privremeno i kratkoročno osjeća hidratiziranom, ali nije obnovljenja i ne može biti na taj način. Zato je bitno raditi piling kože onoliko često koliko je to potrebno.

6. Počnite sa čistim, lijepim licem

Koristite preparate za čišćenje lica koji su namijenjeni suhoj i osjetljivoj koži. Takvi preparati sadrže manje sastojaka koji osušuju kožu.

7. Koristite aminokiseline

Aminokiselina lizin potiče zacjeljivanje rana, smiruje razne upale, pa čak i bori protiv bakterija koje mogu pogoršati ili produžiti suhoću i iritaciju kože.
Aminokiselina izoleucin je poznata po svojoj sposobnosti da održava zdravom antibakterijsku barijeru kože.

8. Ne trebate koristiti tonik ukoliko se koristite gelom

Suha koža ne traži tonik, ukoliko je ranije očišćena s gelom AminoGenesis Really Really Clean.

Ako imate vrlo masnu kožu, definitivno ćete imati koristi od korištenja tonika jer sadrži sastojke koji su prilagođeniji masnoj koži.

Ako imate normalnu ili mješovitu kožu, a koristite se tonikom, morate biti oprezniji kako bi izbjegli susret tonika sa suhim područjima kože.

Ali ako imate suhu kožu, nije bitno manje suhu ili više suhu, najbolji je savjet da preskočite tonik pri čišćenju lica. Toneri zapravo i ne pomažu puno u smirivanju kože. Dr. David E. Bank, M.D., direktor Centra za dermatologiju, kozmetiku i lasersku kirurgiju kaže kako “Nema istine u teoriji da tonik oporavlja kožu ili da pomaže drugim proizvodima u tome da imaju uspješnije djelovanje”.

9. Nanošenje seruma ili krema

Zapamtite da svoje preparate za njegu uvijek mjorate nanositi od najlakšeg do najtežeg, osim krema za sunčanje koje se uvijek primjenjuju posljednje.

Nema proizvoda u košarici!
0