Uvjeti dostave i kupnje

Stranica Odredbi i uvjeta

Uvjeti kupnje

Podaci o prodajnom mjestu

Health and Beauty web shop sadrži informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka High Care d.o.o., Trnjanska 45A, Zagreb, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke – internet trgovina. Uvjeti poslovanja Internet trgovine sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO) te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje ovih uvjeta kupnje. High Care d.o.o. OIB: 48376998236

Proizvodi/usluge

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje na web stranici https://healthandbeauty.hr. Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i narudžbe.

Cijene

Cijene proizvoda su maloprodajne, izražene u kunama, a PDV je uračunat u cijenu. Navedene cijene proizvoda ne sadrže cijenu troškova prijevoza, poštanskih usluga ili dostave koja se dodatno naplaćuje. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave. Sukladno važećim odredbama Zakona i zaštiti potrošača, Health and Beauty može po svojoj odluci određene proizvode ponuditi prema manjoj cijeni, uz poseban popust dostupan svim Kupcima ili određenim Kupcima. Uvjeti posebnog oblika prodaje proizvoda – trajanje takve prodaje, ograničena količina, visina popusta i sl., bit će detaljno opisani na stranici proizvoda.

Uvjeti prodaje

 Narudžbe

Naručivanje robe putem internet trgovine moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Naručiti možete kao registrirani i kao neregistrirani korisnik. Ukoliko se registrirate stječete dodatne pogodnosti koje možete vidjeti na linku pogodnosti.
Ukoliko želite naručiti bez registracije, nakon dodavanja proizvoda u košaricu popunite podatke potrebne za slanje paketa te kliknite na “završi kupovinu”. U ovom slučaju Vaši podaci se ne čuvaju i ne zapisuju u bazu.
Svi proizvodi navedeni na internet trgovini nalaze se na skladištu te su raspoloživi za narudžbu u ograničenim količinama. Ukoliko određeni proizvod nije raspoloživ, kupac će biti obaviješten te će mu biti ponuđen najsličniji zamjenski proizvod ili povrat novaca.

Prethodna obavijest 
Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima kupnje predstavlja Prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.

Potvrda prethodne obavijesti
Potvrdu prethodne obavijesti (Članak 44. ZZP) kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu.

Dostava i preuzimanje paketa

Rok isporuke 1-3 dana.
Besplatna dostava za narudžbe iznad 180,00 kn.

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je na sljedeće načine:

Plaćanje kreditnim karticama:

Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama: Visa, MasterCard®, Maestro®, Diners, Discover Network.

Plaćanje na rate:

Jednokratno plaćanje: Visa, Diners, PBZ, Master, Maestro

Plaćanje do 12 rata bez kamata: Visa, Diners, PBZ, Master, Maestro

*plaćanje na rate vrijedi za iznose kupovine od 380kn

Pouzećem:

Odaberete li plaćanje pouzećem, trošak narudžbe plaćate kurirskoj službi.

Općom uplatnicom.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna VANJSKA oštećenja pošiljke tj. paketa i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva veća vanjska oštećenja. U tom slučaju vas molimo da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

Oštećenja u dostavi, krivi proizvodi, neispravni proizvodi

U slučaju oštećenja prilikom dostave, krivo isporučene robe ili je proizvod koji ste dobili neispravan (tvornička greška), molimo vas da nam se javite (elektronskom poštom ili telefonski) u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Sve reklamacije riješiti ćemo u najkraćem mogućem roku. U ovim slučajevima High Care d.o.o. pokriva troškove zamjene proizvoda.

UPORABA I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Sve interne aktivnosti su u skladu s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/679 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti ili GDPR) i konvencijama Svijeta Europe (ETS br. 108, ETS br 181, ETS br 185, ETS br 189) i državnih zakonima Republike Hrvatske (Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. I. RS. Br 94/07), Zakonom o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. I. RS, br. 96/09 i 19/15).

Politika privatnosti određuje upotrebu informacija koje će Health and Beauty zaprimiti od Vas kada posjetiti Health and Beauty internetsku stranicu, izvršite kupnju, registrirate se ili podijelite podatke s Health and Beauty korisničkom službom ukoliko nas ili mi Vas kontaktiramo telefonski. Ukoliko se registrirate na Health and Beauty internetsku stranicu, dobit ćete korisnički račun (u daljnjem tekstu Korisnički račun). Naša preporuka je da nikome ne otkrivate podatke o Vašem Korisničkom računu. Isključivo ste Vi odgovorni za održavanje sigurnosti Vašeg Korisničkog računa i sigurnost Vaših podataka (lozinka, osobni podaci). O bilo kakvoj zlouporabi Vašeg Korisničkog računa dužni ste u što kraćem roku obavijestiti Health and Beauty. Health and Beauty ne snosi odgovornost bilo kakvog oblika štete koja nastane neovlaštenim korištenjem Korisničkog računa.

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

Podaci na https://healthandbeauty.hr su zaštićeni sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima. Autorska prava se odnose na https://healthandbeauty.hr te uključuje tekst, fotografije, baze podataka, grafičke prikaze, zvukove, software, nazive (uključujući naziv domene) te pripadaju samo i isključivo High Care d.o.o. Podaci se mogu koristiti isključivo na način predviđen ovim Općim uvjetima. Korištenjem podataka u bilo koje druge svrhe poput kopiranja, prijepisa, distribuiranja bez odobrenja i sl., postupate protiv Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima te podliježete zakonskim sankcijama.

OTKAZIVANJE UGOVORA

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac može jednostavno raskinuti ugovor ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) radnih dana. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana: kada je Vama ili trećoj osobi koju ste vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed i odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe

Formular za reklamacije možete poslati putem maila: healthandbeautyhb@gmail.com ili poštom na High Care, Trnjanska 45A, 10 000 Zagreb.

Trgovac se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo primili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna  isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata uplaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste robu poslali nazad.

POVRAT ROBE

Kada nam robu vratite ili predate nama bez odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.

TROŠKOVI POVRATA ROBE

a) troškove povrata robe snosimo sami

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA/NARUDŽBE

1. Ime, prezime, adresa stanovanja i e-mail adresa potrošača

______________________________________________________________________________________

2. High Care d.o.o. Trnjanska 45A, 10 000 Zagreb, 01/5577200, email adresa; healthandbeautyhb@gmail.com

3. Ja ___________________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

naručene/primljene dana _____________________

Račun broj_________________________________

Potpis potrošača ____________________________
(samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru),

Datum ____________________________________

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo
Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom

 

Isključenje prava na otkaz ugovora

Potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 79. Zakona o zaštiti potrošača ako je riječ o ugovoru:

o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani prekid ugovora, o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju, o prodaji audio ili videozapisa, te računalnih programa koje je potrošač otpakirao, o prodaji knjiga i drugih publikacija.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422).
Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Podrazumijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako Prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

Materijalni nedostatak postoji:

  • ako proizvod nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
  • ako proizvod nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
  • ako proizvod nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
  • kad je Prodavatelj predao proizvod koji nije jednak uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
  • ako proizvod nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima proizvoda (reklame, označavanje stvari i dr.),
  • ako je proizvod nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,
  • ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brendova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.
Hvala što koristite CorvusPay!

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Informacije na internet trgovini

High Care d.o.o ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama internet trgovine ažurnim i točnim. High Care d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. High Care se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

Dostupnost internet trgovine

Iako Vam Health and Beauty  nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, ne može garantirati da će svi proizvodi odgovarati Vašim potrebama. Health and Beauty također ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite na e-mail: healthandbeautyhb@gmail.com, kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Pristup na healthandbeauty.hr Internet trgovinu ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja.

Izjava o ograničenju odgovornosti

High Care d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.
Ulaskom na ovu internetsku stranicu oslobađa se i odrješuje pružatelj usluga/vlasnik i tvorac internetske stranice https://healthandbeauty.hr svake odgovornosti koja bi mogla nastati nepravilnim korištenjem proizvoda s ove internet stranice. Svi proizvodi koji su u prodaji s ove internet stranice smatraju se originalnim proizvodima te se isporučitelj i vlasnik ove web stranice Health and Beauty ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu povredu ili ozljedu nastalu korištenjem proizvoda kupljenih putem ove web stranice.
Svi proizvodi dostupni putem ove web stranice ostaju u vlasništvu isporučitelja, vlasnika ove web stranice Health and Beauty trenutka potpune isplate kupoprodajne cijene. Web shop Health and Beauty odnosno firma High Care do.o.o zadržava pravo uskrate usluge ili poništenja narudžbe po vlastitom diskrecionom pravu, bez ograničenja i navođenja razloga.

Nema proizvoda u košarici!
0