Svakodnevno umivanje lica vodom iz slavine ostavlja kožu dehidriranom i iritiranom. Iako imamo osjećaj da lice možemo temeljito očistiti samo vodom, ovo nije točno. Pogotovo suha koža i umivanje gradskom vodom nikako ne idu zajedno. Ja sam to prestala raditi davno. Točnije prije 30 godina. Da, nisam se umila više od 30 godina, a evo i zašto.

High Care beauty

umivanje lica

Voda i kamenac i suha koža…

Osjetila sam davno, da nakon tuširanja i pranje kose koža lica me zateže i ništa ju ne može dovoljno nahraniti. I onda sam odlučila da se više neću umivati. To ne znači da preskačem osobnu higijenu, dapače, koža je čistija nego prije.

 Kada lice umivate vodom, na površini kože je jedan blagi ili bogati sloj masnoće (ovisno o tipu kože) i njega ne možete ukloniti samom vodom. Dakle, potreban je ”agresivniji” preparat koji će nam pomoći otpustiti masnoću, make-up, prašinu i sve ostalo što se zadrži na koži tokom dana. Već ovaj mini agresor na hidrataciju kože čini napad, a tek nakon toga kada vodu, koja je puna kamenca, stavimo na lice, napravili smo totalno isušivanje. Ovaj osjećaj je mnogima zapravo dobar, jer onako ”škripavo” čista koža čini da se osjećamo potpuno čisto.

Da, ali… Ta škripava zategnuta koža je upravo takva jer je isušena. A isušena koža je zapravo već iritirana i samo mali okidač je dovoljan da se upali. Npr. prašina, ili bilo koja druga nečistoća, bakterija koja inače živi na koži i pitoma je, u tom trenutku može postati opasnost.  

Koža nakon višestrukog isušivanja lakše stari. Najprije se pojavljuju fine linije, a zatim i bore. Nema više one jedrine potrebne za dobar i svjež izgled. Narušava se snaga konstrukcije vezivnog tkiva koje drži kožu da ostane zategnuta i čvrsta.

A kako onda temeljito očistiti suhu kožu? 

High Care Tone Up tonic za lice

2. KORAK Tone Up by High Care

SUHA KOŽA (ovdje se podrazumijeva suha po masnoći a ne hidrataciji). Ovakovoj koži je potrebna njega i hidratacija, a ne isušivanje. 

Cleansing Balm

1. KORAK Cleansing Balm by High Care

Dakle ja se 30 godina, točnije 31 godinu se nisam umila, a moja koža je bolje nahranjena i hidratizirana nego prije 30 godina. Isto tako je važno naglasiti da se ovakvim sistemom cišćenja očisti temeljitije nego vodom. I to možete testirati. Uzmite blazinicu i natopite je tone up tonikom i predjite još jednom preko područja koje ste prethodno očistili. Vidjeti ćete da je blazinica čista, a koža nahranjena.

Koliko je potrebno vremena?

Očistiti lice svaki dan ”bezvodno” ujutro i navečer je važnije i korisnije nego skupi serumi, ampule i tretmani. Ako ovaj korak preskačete, sve ostalo ima puno manji učinak.Dakle, čak je jednostavnije, brže a za kožu puuuuuno ugodnije i sigurnije.      I što je najvažnije ovo traje zaista kratko. svega oko 2 minute. 

 1. Stavite najprije Cleansing Balm na ruke i umasirajte ga na lice, vrat i deokolte rukama. On će pokupiti i make-up i sve nečistoće. Malo i nježno pomasirajte kapke, i trepavice ako imate maskaru da se ona otopi.  Zatim uzmite suhu blazinicu i uklonte cleansing balm sa cijelog lica, vrata i dekoltea.   
 2. Tone Up, tonik za lice stavite na blazinicu i predjite preko cijelog lica vrata i dekoltea, kako bi uklonili višak cleansing balm-a. Tonik će osvježiti lice, tonificirati, balansirati pH kože, a najvažnije je da će kožu pripremiti za slijedeći korak. Pričekajte minutu do dvije da se osuši i možete dalje.

   

  Tone up High Care

  Tone up High Care

 3. Nanesite kremu za područje oko očiju i kremu za lice – preporučamo vivu za suhu ili C7 za hidrataciju. 

  Isprobajte već sutra, ovaj ritual će vas oduševiti. Traje ukupno 2 min, a koža će vam zasjati ponovno. Cleansing Balm temeljito će očistiti vašu kožu, Tone up će je osvježiti i vratiti narušeni pH.  Viva krema je završni korak u njezi. Viva je idealna za nadomjestak masnoće i hidratacije, vraća sjaj i to onaj prirodan. Otkrij puni potencijal svoje kože, prirodno.

  Nakon što isprobate ovaj ritual, nećete se više pitati zašto se nisam umila 30 godina. 

   

  Beauty Set za suhu kožu

  Beauty Set za suhu kožu
  High Care Beauty

  Više o kozmetici High care Beauty – pročitajte ovdje.

Have no product in the cart!
0