Celulit na rukama i kako ga tretiramo! Zapamtite ako imamo celulit na rukama ne postoji mogućnost da ga nemamo na nogama.

Rukama žene se premalo prosvjećuje pažnja a zapravo su one najčešće u prvom planu posebno ljeti. Ruke su te koje ostavljaju dojam i čine sliku žene.

Ženske ruke, njegovane i zategnute seksipilnije su nego noge ili neki ženski atributi kojima se pridaje vise pažnje. Lijepo oblikovane vretenaste ruke bez celulita san su svake žene. Pa zašto onda da im ne posvetimo malo pažnje. 

Noge nekako možemo i sakriti, trbuh i stražnjicu također, ali ruke su ljeti izložene i teško ih je sakriti. Mladenke prije vjenčanja često traže upravo treman za ruke jer slike u vjenčanici i haljini zaista izgledaju puno bolje a samopouzdanje žene da ne spominjemo.

Kako je celulit dospio na ruke?
– Lako, kao i na noge, ali samo malo sporije. Kad ga primijetite na rukama on je prisutan i na nogama sigurno jer ipak je srce bliže i cirkulacija je sigurno bolja.
Zatim, ruke su fizički puno aktivnije od nogu i stražnjice, ali kretnje koje radimo su ustaljene.

Držanje je također jako bitno, ne samo za kralježnicu već i za ruke. Stres i svakodnevne brige doprinose držanju : ”upale glave u ramena”. Osvjestite svoje držanje i ispravite ga, imati ćete višestruke koristi. 

Jako malo je dovoljno – zapravo samo nekoliko jednostavnih vježbi, posebno vježbe istezanja,  svakodnevno par minuta je dovoljno da bi ruke izgledale puno, puno bolje.

Kako tretiramo celulit na rukama?
– Zapravo jednako kao i na nogama.
Ovisno o tome da li se radi vise o zadržavanju vode, naotečenoj masnoj stanici ili je vezivno tkivo opušteno određujemo tehnike koje ćemo raditi i pritisak koji ćemo koristiti.

Najčešće je sve u pitanju. Često imamo i masne jastučiće na rukama, koji čine ženu ”većom” obujmom nego što zasita i jest. 

SPM tretman za ruke uključuje dreniranje tj. pomoć kod izbacivanja viška vode, vakum masaža – smanjuje masne stanice i zatezanje – lifting vezivnog tkiva.
Liftingim oblikujemo ruke i učvršćujemo vezivno tkivo te se poporavlja tonus kože. Cijena SPM tretmana za ruke je 150 kn. 

SPM čini i promociju cirkulacije i ako vas tretman svrbi to je jako dobar znak. Znači da je krvotok procirkulirao tamo gdje je dugo sve bilo ustaljeno.

Body Wrapp je takodjer vrlo uspješan tretman za ruke pogotovo kada je u pitanju veliko zadržavanje vode.

Anticelulitna masaža – kada koristite anticelulitnu masažu recite terapeutu koji to ne prakticira da vam obavezno ostavi koju minutu za ruke.

Vježbe za ruke: za vretenaste mišiće i elegantne ženske ruke najbolji trening je pilates, joga i ples. Pronađite što vama najviše odgovara i nekoliko vježbi (doslovno nekoliko minuta na dan) biti će dovoljno da promijenite sliku o sebi.

Dugoročno da zadržite efekt lijepih i elegantnih ruku ;
– Pazite na prehranu
– Vježbajte aktivno – barem kratko ali u kontinuitetu
– Pijte dovoljno vode
– Uzmite barem jednu kuru kolagena godišnje nakon 40- te.
– Radite tretmane spm jednom mjesečno ili jednom u dva mjeseca cijelu godinu.

Na ovaj način za istu cijenu lijepo izgledate cijelu godinu, a ne samo dva tjedna na plaži.

Sve High Care tretmane i besplatne konzultacije potražite u High Care Centru u vašem gradu.  Ovdje kliknite i pronađite svog terapeuta.

Kako možemo tretirati ruke sami kod kuće ako niste u mogućnosti koristiti tretmane?

Napravite samo pregled. Prepipajte laganim pritiskom ruke s vanjske i unutarnje strane.  


1. Ako imate masne jastučiće ili osjećate male kuglice pod rukama kada jače pritisnete pogotovo područje ispod ruke (unutarnja strana) – znači da su masne stanice naotečene. U ovom slučaju preporučujemo :

 • AE STICK – mazati samo lokalno tamo gdje je problem. Odmah kratko nakon nanošenja koža postaje jako crvena i to je normalno. Pustite da se osuši i napravi posao.
 • Prehranu prilagodite čišćenju organizma. Puno salata, povrća i voća, manje mesa i ribe, i čim manje obrađena hrana. 
 • Pijte dovoljno vode. 3 dcl na 10 kg tjelesne težine najmanje.
 • Vježbajte ruke 10 min na dan.

2.  Ako pod prstima osjećate da je dosta vode zadržano pod kožom, preporučujemo:

 •  Styler kremu – mazati od šake prema ramenu, nema potrebe za kružnim i masažnim pokretima. Stlyer kremu možete koristiti na cijelom tijelu.                                                   Potiče lifnu drenažu i njeguje kožu.
 •  Styler čaj  – čisti organizam i potiče izlučivanje zadržane vode.
 •  Vježbajte ruke 10 min na dan
 • Pijte dovoljno vode 3 dcl na 10 kg tjelesne težine minimalno

3. Ako je koža opuštena i visi, preporučujemo:

 • Alpha Mousse – pjenu za učvršćivanje i lifting kože i tkiva 
 • Vježbajte svaki dan barem 30 min cijelo tijelo.
 • Collamin – kolagen tekući sa hidroliziranim aminokiselinama, folnom kiselinom i B kompleskom pomoći će iznutra da se koža i tkivo zategnu i učvrste.
 • Pripazite na prehanu
 • Pijet vodu 3 dcl na 10 kg tjelesne težine minimalno
 
 
 
Nema proizvoda u košarici!
0