Kako spavanje utječe na stvaranje bora na licu? Pošto trećinu života provedemo spavajući, to je nešto vrijedno razmatranja.

Većina bora javlja se kao rezultat kontrakcije mišića.
Ali bore spavanja su drugačije; one su uzrokovane opetovanim pritiskom lica o jastuk tijekom spavanja. Zamislite da spavate na jastuku koji je protkan ili ima uzorak. Ne čini li vam se da bi se probudili s tim uzorkom na licu  i trebalo bi nekoliko minuta da se on povuče? Isto tako, spavanje na određen način uzrokovat će nastanak bora. Okomite ili kose linije koje se javljaju na čelu, ispod očiju, s obje strane nosa, na donjem dijelu obraza i na bradi, kako je pokazano na slici, najčešće su. Spavate li značajno više na jednoj strani lica nego na drugoj, opazit ćete da se na toj strani bore razvijaju brže. Gledajte to ovako: naša je koža pričvršćena na mišiće i potkožne strukture. Dijelovi kože našeg lica pomaknut će se kad naslonimo glavu na jastuk, ali pošto se predio kože koji je dobro pričvršćen na potkožne strukture odupire pritisku o jastuk, na tom će se mjestu formirati linija.

4 SOLUCIJE ZA BORE SPAVANJA

1. Spavajte na leđima

Pošto je spavanje s licem naslonjenim na jastuk glavni uzrok borama spavanja, ovo je čisto logična mjera preventive. Za neke ljude spavanje na leđima predstavlja problem, bilo zbog prekomjerne težine ili problema s disanjem, poput apneje pri spavanju. Osim ako niste uistinu uporni i odlučni glede promjene navika spavanja, ovo rješenje neće biti naročito praktično. No ništa nije nemoguće.

2. Jastuci protiv bora

Novije istraživanje pokazalo je da se korištenjem šupljeg jastuka smanjilo pojavljivanje linija od spavanja ujutro, što također znači manje bora spavanja u budućnosti. Postoje još i neki drugi jastuci koji spadaju u ovu kategoriju, poput Vasseur Anti-Wrinkle Beauty Pillow  i SpaceSleeper Pillow, no još nema dokaza koji bi odlučili koji je od njih najbolji.

Ne zaboravite osim bora na licu, spriječiti i  bore na dekolteu.

Postoje danas i za ovaj problem odlična  rješenja.

3. Svilene jastučnice

Pametno je također investirati u jastučnice od svile ili satena. Ovi materijali omogućuju da se koža po njima miče uz manje trenja u usporedbi s pamučnim jastučnicama, što smanjuje mogućnosti za formiranje linija.

4. Tripeptinon – noćni lifting u kapsulama

Još jedna opcija su naše Tripeptinon kapsule za lice.

Obješenost, gubitak čvrstoće i elastičnosti za kojima nastaju bore spavanja, ukazuju na kidanje u vezivnom tkivu kože. Tripeptinon™ je ultra raskošan serum koji se brzo apsorbira u vašu kožu i počinje djelovati već od prvog korištenja. Tripeptinon dolazi u 40 jedinstvenih kapsula za pojedinačnu uporabu. Ove patentirane kapsule sastojke protiv bora isporučuju izravno u vašu kožu!

  • pomažu da vaše lice, vrat i dekolte zona izgledaju čvrsto i tonizirano
  • pomažu u usavršavanju tena, za sjajan i mladenački izgled
  • pojačavaju hidrataciju
  • pomažu u sprečavanju pojave finih linija i bora

Glede bora spavanja preporučujemo:

1. Izbjegavanje spavanja s licem naslonjenim na jastuk

2. Odabir jastuka dizajniranih za spavanje

3. Svilene jastučnice

4. Tripeptinon kapsule za lice, koje sadrže ekstrakte dizajnirane za podizanje i učvršćivanje kože lica

Nema proizvoda u košarici!
0