CICA je najmoćniji sastojak protiv crvenila, kuperoze i rozacee.

Osjetljivi tip kože sklon crvenilu sve češća je pojava, pa čak i u 20-ima, a niti zrela koža nije otporna na oštećenja i crvenilo. Glavni uzrok pojave Rosacee nije u potpunosti poznat, premda se najviše povezuje sa lošim venskim odvodom krvi iz lica, povećanim grinjem u kosi i infekcijom hellicobacter pylori. Oštećenoj koži dodatno otežavaju vanjski faktori kao što su; zima koja je isušuje, hladni i suhi zrak, sunce, vjetar, zatvoreni prostor što dovodi ne samo do iritacija i crvenila već i do neugodnog zatezanja kože. Rješenje za ovaj problem mnogi su pronašli u posebno namjenjenoj kozmetici s efikasnim sastojcima kao što je ”Cica”- jedan od najmoćnijih sastojaka protiv crvene i oštećene kože.

‘Cica’, odnosno Centelli Asiatica i jedan je od najučinkovitijih sastojaka u borbi protiv crvenila, rozacee, kuperoze i sl. Ovaj iznimno ljekovit sastojak porijeklom iz Azije, postaje sastavni dio zapadnjačkih brendova jer njegova moć regeneracije kože je dokazana istraživanjima. ‘Cica’ je sastojak kojeg i divlji tigrovi obožavaju. Naime, oni ga pronalaze u močvarnim područjima Azije kako bi si zaliječili i umirili rane trljajući se o biljku. Na sreću mnogih koji se bore protiv oštećene kože, učinke sastojaka su otkrili i znanstvenici.

Ova zaista moćna biljka u hrvatskoj poznata pod nazivom gotu kala, već se stoljećima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini jer u sebi sadrži visoke postotke vitamina C, A, B1 i B2, masnih kiselina i aminokiselina. Ta tri sastojka su najviše zaslužni za smanjivanje crvenila i iritacija. Osim što vrlo brzo zacjeljuje kožu i omogućuje olakšanje od neugodnog zatezanja, upravo ‘cica’ daje zelenkastu boju proizvodima za lice u kojima se nalazi. Ova zelena tekstura trenutno djeluje kao korektor na licu pa krema koja ima ”Cicu” djeluje i kao krema protiv crvenila i korektor; 2 u 1. 

Ayurvedska medicina Cicu koristi između ostalog i u kroničnim venskim oboljenjima, upalama i regeneraciji kože.

Među prvim kompanijama koje su u svoju formulu za tretiranje crvenila ubacile ”Cicu” je High Care by Weyergans, njemački medicinsko kozmetički brand, uvijek ispred u inovacijama i patentima. Tako je nastala linija ROSACEA SKIN CONTROL. Tekstura proizvoda iz ove linije High Care, posebno kreme za lice jest baršunasta i zelenkasta zahvaljujući Centelli Asiatici, prilagođava se koži lica i djeluje kao krema i korektor koji prekriva nepravilnosti i ujednačava ten.

U Rosacea Skin Control kremi 24/7 ‘cica’ je naravno glavni sastojak. Ona ublažava iritaciju kože i omogućuje joj disanje; jača ozlijeđeno tkivo te tako sprječava novo crvenilo kože i povećava otpornost na vanjske podražaje. Najefikasnije je korištenje u kombinaciji s Rosacea serumom svako jutro i večer tako da se na očišćeno lice prvo nanese serum, a potom krema i nježno umasira. Kako biste rutinu potpuno upotpunili, jednom ili dva puta tjedno nanesite na lice Rosacea intenzivnu masku koja smiruje crveno i oštećenu kožu, intenzivno hidratizira te ublažava neugodan osjećaj zategnutosti i napetosti.

‘Cica’ nije samo sastojak koji smiruje crvenilo i iritaciju već se ističe svojom posebnosti u ojačavanju kožne barijere tako da nije nužno koristiti proizvod s ovim sastojkom samo kod oštećenja već se preporučuje u svakodnevnoj rutini. Naime, navedeni sastojci koji se nalaze u ovoj biljki zajedno potiču proizvodnju kolagena, posebno zahvaljujući antioksidansima koji daju kožu dodatni antimikrobni boost kao i zaštitu od upalnih procesa.

Kao što zaključujete, ‘cica’ je čudotvorna biljka s mnogobrojnim svojstvima. Tako da ukoliko tražite kremu će vam učvrstiti kožu, popraviti oštećenu, hidratizirati je, dati joj glatkoću, proizvod s ovim sastojkom sigurno će pomoći. Popularnost je stekao još više jer djeluje anti-age odnosno smanjuje bore i pojavu novih kao i tamnih mrlja.

Kako onda ne bi i bio jedan od najdražih i najučinkovitijih sastojak skincare industrije?

Nema proizvoda u košarici!
0