Osim stresa postoji još jedan veliki utjecaj na seksualnu želju, a o njemu nažalost malo razmišljamo. To je prehrana. Poznato je da neke namirnice djeluju kao afrodizijak, a neke ipak djeluju na smanjenje libida.

U posljednje vrijeme nemate želju za seksom? U današnjem užurbanom ritmu života uz silni stres s kojim se suočavamo svakodnevno nije ni čudo. Međutim, osim stresa postoji još jedan veliki utjecaj na seksualnu želju, a o njemu nažalost malo razmišljamo. To je prehrana. Poznato je da neke namirnice djeluju kao afrodizijak, a neke ipak djeluju na smanjenje libida.

Alkohol

Oduvijek se kaže kako je čašica vina na dan zdrava za organizam. Pa tako je i kada je u pitanju seks. Naime, alkohol može probuditi seksualnu želju, no vrlo često se pretjera i djeluje upravo suprotno. Osim što prevelike količine alkohola nisu zdrave za organizam jer one dovode do erektivnih problema.

Soja

Možda vam soja nije među najdražim namirnicama, ali za one koji je redovito konzumiraju ovo je vrlo korisna informacija koju možda niste znali. Sojino mlijeko, tofu i umak od soje, posebno u velikim količinama, mogu dosta smanjiti razinu testosterona i spermija u tijelu. Ako soju konzumirate u većim količinama, ona će potaknuti proizvodnju estrogena, hormona koji znatno smanjuje seksualnu želju.

Pržena hrana

Nema bolje hrane od pržene hrane, pogotovo kada ste pod stresom! Pizza ili prženi krumpirići savršeni su za najesti se kada „umirete“ od gladi ili ste u žurbi. Nažalost, pržena hrana je prepuna kalorija, aditiva, zasićenih masti koje će usporiti krvotok što će rezultirati erektivnom disfunkcijom. Osim što se izbjegavanjem pržene hrane neće taložiti neželjena masnoća, pozitivno će djelovati na igre u spavaćoj sobi.

Mliječni proizvodi

Vjerujemo da ste se i vi iznenadili kao i mi! Previše sladoleda u ovim vrućim danima, sira, jogurta i svih ostalih mliječnih proizvoda negativno utječe na libido. Naime, mliječna kiselina je upravo krivac za to te se preporučuje (ako volite mliječne proizvode) konzumirati ih tri puta tjedno. Točnije, ona uklanja prirodnu ravnotežu hormona koji se nalaze u tijelu.

Mentol (žvakaće gume)

Nema onog tko uz sebe nema žvakaće gume, pogotovo kada ide na spoj. Loš zadah može upropastiti trenutak koji je trebao biti najbolji, ali znanstvenici su došli do zaključka kako menta (koja se nalazi u žvakaćim gumama) smanjuje razinu testosterona. To u krajnosti znači smanjenje seksualnog nagona.

Nema proizvoda u košarici!
0