Suha koža je tanja, i mada naočigled jednostavna, puno je kompliciranija za njegu. I skuplja.

Od kad znam za sebe koža mi je suha, ponekad je znalo biti do boli. Pogotovo tokom zime. Guli se, izgleda starije, lakše se i brže bora, nije glatka i napeta.

Ovo su moja zlatna pravila: a možda i nekom od vas pomogne.

1.Očistim lice svako jutro i večer. Nikad ne odlazim u krevet da nisam očistila lice,  bez obzira imam li šminku ili ne. Tako i ujutro. Nikad ne stavljam kremu prije nego očistim lice.

2.Nisam se umila vodom više od 25 godina. I neću. Voda (koja je prepuna kamenca još više zateže ionako suhu kožu). Našla sam si sredstvo koje ne treba ispirati vodom, dapače i dodatno hrani. Ukloni sve nečistoće i ne suši. Ujutro nakon mlijeka pređem lice tonikom bez alkohola, prije krem. Navečer ponekad čak i ne trebam kremu nakon mlijeka. Ali godine su trebale da dođem u ovu fazu.

3.Piling radim, ali samo jednom mjesečno. Ni slučajno češće.

4.Hyaluron nikako na kožu, čisti hyaluron samo moju suhu kožu još dodatno isuši. Sasvim druga priča je kad vam hyaluron kozmetičarka aplicira ultrazvukom ili nekim drugim načinom, pa ukloni ostatak. Ali direktno na kožu – NE i NE.

5.Maslinovo ulje – na kožu, u hranu, u salatu i na sve moguće načine… Omega 3 i da vas dalje ne davim. Ukratko čim više.

6.Tjeram se da pijem puno vode – smišljam sve načine da sama sebe prevarim jer nisam nikad žedna.

7.VIVA ili BALANCE – KREMA bez kojh ne mogu zamisliti zimu. Balance je jako jako gusta i masna, ja bi rekla neprobojna, nju sam koristim za ekstremne zimske uvjete kao jučer, danas, sutra, vjetar, snijeg… VIVA,za ovu kremu nemam dovoljno riječi, ovo je moje blago. Krema daje prirodan sjaj koži , što je za suhu skoro nemoguće postići. Bogata je, ali osjećam da mi jako lijepo nahrani kožu i jednostavno ne znam što bi jesen, zimu i pola proljeća bez nje.

8.Masku napravim jednom mjesečno, sauna mi čini dobro, a njega u kozmetičkom salonu je svakako dobro došla kad god imam financijske mogućnosti. Izbjegavam čišćenje lica, bila jednom, i bojim se da je to i zadnji put.

Nema proizvoda u košarici!
0