Idemo od početka. Da bi se borili s nečim moramo znati tko ga nam je neprijatelj a u ovom slučaju i što ga hrani. 

Što je uopće celulit?

CELULIT JE ”naotečena” masna stanica, uvećana, a može biti veća i do 10 puta od svoje prirodne veličine. 

Dakle, ono što osjetite pod prstima, ili se već vidi golim okom kao male kvržice su naotečene ili uvećane masne stanice.

Kako masna stanica raste?

Sjetite se svaki puta kada jedete nešto slatko, masno ili brašnasto, pijete slatka pića ili alkohol,  kako vaša masna stanica buja. Također  se sjetite i da od brokule sigurno neće porasti. Veličina masne stanice ovisi o tome što jedemo, što pijemo i koliko se krećemo ili smo fizički aktivni. Ono što organizam ne potroši kao energiju, jednostavno se skladišti u masnim stanicama. One rastu, i oko njih se stvara membrana, tako da su još jače, stvaraju svoje male općine. Kada se one dugo ne tretiraju postaju fibrozne, tj. dobro se ukorijene i sve ih je teže izmanipulirati da se smanje. Upravo ovo je razlog zašto je kod nekog eliminacija celulita vrlo lak i brz proces a kod nekog je potrebno neko vrijeme. Zamislite da svoj šporet niste oprali godinama, a na njemu uredno svakodnevno pečete i kuhate… Masnoća se naljepi, padne na nju i prašina, i ostale nečistoće… Za očistiti ovakav šporet biti će potrebna dobra čelična četka, jak deterđent i ribaj Miško. Slično je i sa našim potkožnim tkivom. Možda bi i bilo lakše kupiti novi šporet, ali nove noge ne možemo pa je potrebno boriti se sa zatečenim stanjem. Nije to teško, i jednom kada krenete rezultati se vide odmah i zato su naši klijenti motivirani da sudjeluju u ovom procesu. Ako ste se odlučili krenuti na anticelulitni program, puno je bolji efekt ako pazite na ishranu i dovoljno se krećete (ako već trening ne dolazi u obzir).

Što jesti u anticelulitnom programu? 

Mi preporučamo ”čistu hranu” za skakoga tko želi eliminirati celulit u što kraćem roku. ”Čista hrana” podrazumijeva; čim više kuhanog povrća, voća, kuhanog mesa, ribe na žaru  ili kuhane, orašastih plodova i puno vode i čajeva. 

Čim manje ili najmanje, ili nikako: fast food, konzervirane hrane, soli, šećera, pekare, brašna, masnoća… 

Da li celulit boli?

Boli. Ako je masna stanica jako naotečena, pogotovo na području nogu, ako sjedite na njima, boli. Ili ako masirate to područje, pogotovo na mjestima gdje je tkivo (koža) tanko, ono boli. SPM je uređaj koji High Care koncept koristi najviše u smanjenju masnih stanica tj. eliminaciji celulita. Kada se jednom ta masna stanica smanji, više ne boli. Znači, kada vas tretman više ne boli, gotovi ste s terapijom.

Da li će se celulit vratiti? 

Neće. Jednom kada smo masnu stanicu vratili u njenu prirodnu veličinu, eliminirali iz potkožnog tkiva ”smeće” (izmokrili, većinom), nema se kako vratiti.

Da li će se napraviti novi?

Hoće. Ako ste nastavili s istim načinom života, naravno da će se pojaviti ponovno isti fenomen – naoticanje masnih stanica. Ali sada kada znate kako boli kada je on star i tvrd, potrudite se da ga jednom u svako toliko (ovisno o tome kako ga brzo proizvodite) tretirate. Onaj koji je ”friško” napravljen ne boli i lako se eliminira. Kao i šporet ako ga perete svaki puta kada nešto skuhate. Lako ga samo mokrom krpom možete očistiti.

Zašto se te ”kvrge” (naotečene masne stanice) vide?

Zato što je i vezivno tkivo opušteno. Dok nije tako, celulit se ne vidi. On se vidi golim okom tek kada je koža i vezivno tkivo opušteno.

Zašto je tkivo opušteno? Zato imamo i rupice a ne samo kvrge. 

Kolagen pada, ne vježbamo, malo smo fizički aktivni, hormoni nam luduju, uzimamo hormone koji se dodaju u hranu (niti ne znamo gdje ih sve ima), i čvrstoća pada. Masna stanica koiko god je naotečena ako je tkivo čvrsto neće ga probiti da se vidi. Zato se kod muškaraca puno manje vidi celulit nego kog žena. Ne znači da ga nemaju. Ali ako je tkivo slabo, imamo i kvržice ali i rupice na koži.   

Da li je celulit opasnost za zdravlje ili samo estetski problem? 

Ako smo rekli da je masna stanica naotečena i više puta veća od svoje prirodne veličine, to nikako ne može biti pogodno zdravlje. Ako znamo da ta ista masna naslaga pritišće krvne žile, prvenstveno vene, pritišće limfni tok, i zato nam noge naotiču, onda znamo da je celulit zapravo stanje koje može izazvati blago rečeno pogoršano zdravstveno stanje.

Da li se može eliminirati celulit bez vježbanja?

Može, ali to je najskuplja opcija. Masna stanica se može smanjiti, i eliminirati dovoljnom količinom vode, ali za učvršćivanje tkiva i kože je potrebna fizička aktivnost. Već hodanje od 45 min na dan, još bolje brzo hodanje, može biti već zadovoljavajuće a za borbu protiv gravitacije idealno je 3 x tjedno vježbati. To ne mora biti ekstreman trening, dovoljno je 15-20 min, i bitno je da pronađete sebi odgovarajući način vježbanja koji će vas veseliti (pilates, ples, yoga, teretana, trčanje,plivanje…)

Da li celulit imaju samo osobe koje imaju prekomjernu težinu?

NE. To nije uvjet. Celulit imaju i izrazito vitke osobe i one koje imaju višak. Kod mršavije osobe češće je problem opušteno tkivo a na masnim stanicama se natalože toksini. Puno je lakši proces eliminacije celulita kod osoba koje nemaju višak tjelesne težine.

Da li je anticelulitni program zdrav?

High Care program njemačkog medicinsko kozmetičkog branda Weyergans je koncept koji postoji više od 35 godina i jedan je od najpopularnijih u svijetu kada govorimo o rezultatima u terapiji celulita. Ovo je prvenstveno koncept koji se bavi promocijom zdravlja, a zapravo je estetka eliminacija celulita NUSPOJAVA. Kada masnu stanicu vratimo u njenu prirodnu veličinu, napravimo promociju cirkulacije, ubrzamo limfni tok i učvrstimo vezivno tkivo, imamo zdrave i laganije noge. Također eliminacija masnih naslaga na trbuhu može samo pomoći u promociji zdravlja. Za High Care koncept je zdravlje prije svega prioritet.

Good Shape Good Health. High Care because We care!

Kako se zove tretman iz High Care koncepta za eliminaciju celulita?       

Imamo više tretmana koje koristimo, i uvijek se najprije obave konzultacije sa klijentom, međutim SPM je okosnica našeg koncepta i koristi se gotovo u svakom našem centru. SPM radi i na smanjenju masne stanice, i eliminaciji viška vode, i zatezanju (liftingu) vezivnog tkiva i kože. I to sve u istom tretmanu.

Kada se vide prvi rezultati?

Poslije svakog tretmana moraju biti vidljivi rezultati, od prvog nadalje.

Gdje se mogu pronaći SPM anticelulitni tretmani? 

      OVDJE – možete pronaći sve naše centre gdje će vas dočekati certificirani terapeuti. 

Da li su nužni dodaci prehrani uz anticelulitni program?

Dodaci prehrani nisu presudni, ali ako su vezivno tkivo i koža opušteni, bilo bi učinkovito uzimati Kolagen i C vitamin. 

Može li se eliminirati celulit kod kuće? 

Može, i to vrlo uspješno. Istina je da traje duže, i da je potrebno više ulaganja u smislu masaže ili samomasaže, ali je apsolutno moguće. Svakako za njabolje i najbrže rezultate preporučamo konzultacije koje su besplatne u svim našim centrima.

Nema proizvoda u košarici!
0